gototopgototop
ponedeljak, 19. mart 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Bliski i prijateljski odnosi između Srbije i Češke i neophodnost njihovog produbljivanja u svim oblastima
+ larger fontnormal font- Smaller font
Amb. Ceske_mart_2018Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Češke Republike Ivanu Hlavsovu, koja krajem ovog meseca završava svoj mandat u Republici Srbiji.

U srdačnom razgovoru, obostrano je konstatovano da bliski i prijateljski odnosi između naših dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju i istaknuta je neophodnost njihovog produbljivanja i daljeg jačanja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog na svim nivoima i preneta je spremnost da se on nastavi i ubuduće.

Ministar Dačić zahvalio je na dosadašnjoj snažnoj podršci Češke Republike evrointegracijama Republike Srbije i izrazio očekivanje da će se ona nastaviti i tokom daljeg pregovaračkog procesa o pristupanju Srbije EU.

Ambasador Ivana Hlavsova se lično zahvalila ministru Dačiću na saradnji, naglašavajući da, pored veoma dobrih odnosa dve zemlje i saradnje sa zvaničnicima i institucijama Republike Srbije, njen mandat obeležava i uverenje o snažnom prijateljstvu dve zemlje i dva naroda.

Ministar Dačić je istakao da je uveren da će ovogodišnje zajedničko obeležavanje 100 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između tadašnje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i tadašnje Čehoslovačke biti prilika da se još jednom podvuče značaj naših bilateralnih odnosa sa Češkom Republikom i Slovačkom Republikom.