gototopgototop
petak, 15. decembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Spremnost za dalje jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic-MancangPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Narodne Republike Kine Li Mančanga.

U srdačnom razgovoru potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Srbije i Kine. Konstatovan je kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i ocenjeno da uzlazni trend koji Republika Srbija i NR Kina beleže u svim oblastima saradnje potvrđuje najviši nivo bilateralnih odnosa u dosadašnjoj istoriji.

Ministar Dačić je izneo da Srbija pridaje veliki značaj razvoju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Kinom ne samo posredstvom bilateralnih kanala saradnje, već i kroz mehanizam saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope ("16+1"), kao integralni deo inicijative „Pojas i put".

Obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom uspešne zajedničke projektne saradnje dve zemlje, posebno u oblasti infrastrukture, gde je Srbija na vrhu liste zemalja Centralne i Istočne Evrope po broju realizovanih i dogovorenih projekata.

Pored toga, ponovljena je obostrana spremnost za dalje jačanje saradnje između dve zemlje na polju kulture, prosvete, nauke i drugim oblastima od obostranog interesa.