gototopgototop
utorak, 05. decembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje
+ larger fontnormal font- Smaller font
ZMIP R.KorejePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Koreje, na čelu sa državnim sekretarom Ćo Hjunom, koja boravi u poseti Srbiji od 3. do 5. decembra.

U današnjem razgovoru obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom dobrih odnosa između dve zemlje i potvrđena spremnost za njihovo dalje unapređenje, posebno u oblasti ekonomije.

Ministar Dačić upoznao je korejsku stranu sa aktuelnom situacijom u Srbiji, posebno na KiM i toku dijaloga između Beograda i Prištine.

Državni sekretar Ćo izrazio je razumevanje i podršku stavovima Republike Srbije u pogledu rešavanja pitanja KiM dijalogom i konsenzusom. Pored toga, detaljnije je informisao šefa srpske diplomatije o aktuelnoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Konstatovana je potreba daljeg unapređenja dijaloga na visokom političkom nivou i ponovljeni su pozivi za posete najviših zvaničnika dve zemlje u narednom periodu, naročito u svetlu obeležavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Koreje 2019. godine.
Pozitivnim su ocenjene dosadašnje korejske investicije u Srbiju, gde je posebno izdvojen rad kompanije „Jura". Sa korejske strane su najavljene nove investicije i dalje intenziviranje ekonomske saradnje Republike Koreje sa Republikom Srbijom.