gototopgototop
sreda, 01. novembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić i Bokova: „Zadovoljstvo uspešnom saradnjom Srbije i Uneska“
+ larger fontnormal font- Smaller font
Unesko - Bokova Dacic VukosavljevicNa marginama 39. zasedanja Generalne konferencije Uneska, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa generalnim direktorom Uneska Irinom Bokovom.

Ministar Dačić zahvalio je generalnom direktoru Uneska Irini Bokovoj na dosadašnjem radu i vođenju Organizacije, na principijelnom poštovanju rezolucije Saveta bezbednosti UN-a 1244 u pitanjima od interesa za našu stranu, kao i na naporima koje je uložila na planu zaštite i očuvanja kulturne baštine u zonama oružanih sukoba.

Pohvalio je uspešan rad Bokove na čelu Organizacije, uprkos činjenici da je skoro sve vreme njenog mandata bila suočena sa ozbiljnim finansijskim deficitom u budzetu Uneska.

Obostrano je istaknuto zadovoljstvo uspešnom saradnjom Republike Srbije i Uneska, kao i radom u Izvršnom savetu Uneska, gde je Srbija član od 2015. godine.

Današnjem sastanku sa generalnim direktorom Uneska prisustvovao je i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević.

Generalni direktor Uneska Irina Bokova zahvalila je na čestitkama i istakla da je svih godina njenog mandata imala podršku Srbije u aktivnostima koje su u ustavnoj nadležnosti Uneska. Poželela je uspešan rad delegaciji Republike Srbije na 39. zasedanju Generalne konferencije Uneska.