gototopgototop
petak, 29. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić u Moskvi razgovarao sa ministrom Lavrovim
+ larger fontnormal font- Smaller font
SASTANAK LAVROVPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Ministri Dačić i Lavrov ocenili su da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, kao i da se, na obostrano zadovoljstvo, razvijaju u svim pravcima.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji, kada je reč o najvažnijim pitanjima našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ministar Dačić istakao je da cilj da se ekonomska razmena, koja je veća od dve milijarde evra, poveća, kao i da za to postoje realne mogućnoti.

Ministar Lavrov istakao je zadovoljstvo bilateralnim odnosima između Srbije i Ruske Federacije. Naglasio je da su predsednici dve zemlje u redovnom kontaktu, kao i da njihov dijalog pomaže razvoju saradnje u svim oblastima. On je podsetio da je nedavno u Njujorku razgovarao sa predsednikom Vučićem.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je saradnja i komunikacija između dva Ministarstva veoma dobra, kao i da će se u duhu prijateljstva i daljeg razvoja nastaviti.

Na današnjem sastanku dvojica ministara razgovarala su i o obeležavanju 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje i složili se da taj jubilej treba obeležiti sledeće godine.

Ministar Dačić, koji je i kopredsedavajući Međuvladinom srpsko-ruskom komitetu za trgovinsku, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, istakao je da će sledeće redovno zasedanje Međuvladinog komiteta biti održano u Srbiji, kao i da će se o tome razgovarati na sastanku sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije i ruskim kopredsedavajućim Komitetu Dmitrijem Rogozinom.