gototopgototop
utorak, 26. septembar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Institucije Aragona pružiće svu neophodnu podršku Konzulatu Srbije u Saragosi
+ larger fontnormal font- Smaller font
AlkaldePrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Saragosi sa predstavnikom Vlade Kraljevine Španije u Autonomnoj regiji Aragon Gustavom Alkalde Sančesom.

Ministar Dačić zahvalio je Vladi i narodu Španije na snažnoj podršci Republici Srbiji u zaštiti teritorijalnog integriteta i principa međunardnog prava.

Šef srpske diplomatije naglasio je važnost međusobne podrške na međunarodnom planu i podvukao važnost podrške Španije evropskim integracijama Srbije.

Ministar Dačić i Gustavo Alkalde naglasili su važnost otvaranja Počasnog konzulata Republike Srbije u Saragosi i izrazili očekivanja da će odlični međusobni politički odnosi rezultirati i unapređenom ekonomskom saradnjom.

Ministar je upoznao sagovornika sa tekućim političkim procesima u Srbiji, kao i sa tokom reformi, dok je Gustavo Alkalde podvukao važnost poštovanja ustavnog poretka, zakona i međunarodnog prava, u svetlu događanja u Autonomnoj regiji Kataloniji.

Predstavnik Vlade Kraljevine Španije u Autonomnoj regiji Aragon zahvalio je na poseti ministra Dačića Aragonu i dodao da će institucije Aragona pružiti svu neophodnu podršku Konzulatu Reublike Srbije u Saragosi na čelu sa počasnim konzulom Huanom Karlos Triljo Biagorijem, u cilju što bolje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.
 


Sastanak ministra Dačića sa Gustavom Alkalde Sančesom
Sastanak ministra Dačića sa Gustavom Alkalde Sančesom
Sastanak ministra Dačića sa Gustavom Alkalde Sančesom