gototopgototop
petak, 02. jun 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa generalnim sekretarom UN-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-guteresVršilac dužnosti predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

Ministar Dačić još jednom je čestitao Guterešu na izboru za generalnog sekretara UN-a i izrazio spremnost Srbije za nastavak saradnje sa Ujedinjenim nacijama, pored ostalog i u okviru mirovnih operacija UN-a.

Šef srpske diplomatije obavestio je svog sagovornika da je u Beogradu otvorena UN kuća.

Ministar Dačić pozvao je Gutereša da poseti Srbiju. Ministar Dačić posebno je naglasio da je za Srbiju veoma važan ostanak misije UN-a na Kosovu i Metohiji sa neutralnim statusom u okviru rezolucije SB 1244.

Generalni sekretar UN-a Gutereš je istakao da je pozicija UN-a jasna, da je potrebno da Misija ostane na tom prostoru jer problem još nije rešen. Na današnjem sastanku razmotrena su i druga pitanja regionalne bezbednosti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa i šefom diplomatije Mađarske Peterom Sijartom.

Dvojica sagovornika razgovarala su o bilateralnim odnosima između dve zemlje, kao i o saradnji u sferi energetike. Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar privrede Goran Knežević. Razgovaralo se o mogućnosti da Mađarska bude gost Sajma poljoprivrede 2018. godine.Sastanak ministra Dačića sa Antoniom Guterešom
Sastanak ministra Dačića sa Antoniom Guterešom