gototopgototop
петак, 24. март 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Москва: Српско вече одржано у Представништву Калушке области
+ larger fontnormal font- Smaller font
Српско вече одржано је у Представништву Калушке области у Москви (дворац из 19. века) у организацији Амбасаде Републике Србије у РФ и Фонда „Владимир Храбри".

У оквиру Српске вечери одржан је округли сто на тему „Перспективе и проблеми развитка руско-српских веза у светлу источно-хришћанске цивилизацијске заједнице. У разговору су учествовали амбасадор Републике Србије у Москви др Славенко Терзић, министар за унутрашњу политику и медије Калушке области Олег Калугин, генерал-потпуковник Леонид Решетњиков, ректор Међународне словенске академије Сергеј Бабурин, као и председница Фонда „Владимир Храбри" Ирина Јесинскаја и директор Фонда Стефан Генић и др.

Амбасадор Терзић предочио је у уводној речи преглед тренутног стања свеукупних односа између Републике Србије у Руске Федерације и указао на могућности њиховог даљег јачања, нарочито у области економске сарадње.

У културном делу програма наступили су руски и српски извођачи, док је вице-губернатор Калушке области Владимир Потјомкин симболично предао амбасадору Терзићу бисту Јурија Гагарина, која према одлуци града Београда треба да буде постављена у улици која носи његово име на Новом Београду.
Кључне речи: Руска Федерација