gototopgototop
četvrtak, 05. novembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Jačanje veza između Srbije i Saudijske Arabije
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0013Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa princom Sultanom Bin Salmanom Bin Abdulazizom Al-Saudom, predsednikom Visokog državnog saveta za turizam i antikvitete Kraljevine Saudijske Arabije.

Tokom susreta, ministar Dačić, istakao je zadovoljstvo ovom posetom, kao dodatnim impulsom u jačanju veza između Srbije i Saudijske Arabije. Pozdravio je potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti turizma, izrazivši nadu da će pospešiti saradnju u ovoj oblasti.

Ministar Dačić je obavestio saudijskog princa o želji Srbije da zaštiti svoje kulturno-istorijske i verske spomenike na Kosovu i Metohiji, kao i o aktivnostima Srbije u Unesku tim povodom. Objasnio je da bi odlaganje rasprave o prijemu „Kosova" u Unesko omogućilo da se ovo pitanje rešava kroz dijalog koji se vodi u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Šef srpske diplomatije takođe je izrazio spremnost Srbije za dalji razvoj i proširenje bilateralne saradnje, naročito privredne i investicione, kao i u domenu obrazovanja, kulture i sporta.