gototopgototop
nedelja, 27. septembar 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa palestinskim ministrom inostranih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
mip palestine_sast._unPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Njujorku i sa ministrom inostranih poslova Palestine Rijadom Al Malkijem.

Palestinski ministar preneo je pozdrave predsednika Palestine Mahmuda Abasa i zahvalnost za dobrodošlicu koja mu je bila priređena prilikom nedavne posete Beogradu (jun 2015. godine).
Izrazio je nadu da će se ubrzo održati sastanak mešovitog komiteta dve zemlje, što će dati pozitivan impuls za unapređenje bilateralnih odnosa. Zahvalio je za podršku Srbije Rezoluciji koju je podnela Palestina, a kojom se omogućava da države nečlanice posmatrači istaknu zastave u sedištu i drugim kancelarijama UN-a.

Ministar Dačić rekao je da Srbija ispituje mogućnosti za otvaranje ambasade u Ramali. Ministar inostranih poslova Palestine je izrazio nadu da će se pomenuto pitanje ubrzo realizovati, i preneo spremnost da pomogne našoj strani kada je u pitanju traženje lokacije. Smatra da je ovo važna politička poruka, ali i poruka biznismenima i privrednicima. Izrazio je očekivanje da će srpskog kolegu uskoro videti u Ramali.

Šef srpske diplomatije je ukazao na neprihvatljivost članstva Kosova u Unesku i zamolio za razumevanje. Palestinski kolega je iskazao puno razumevanje za srpsku poziciju i ponovio poziciju svoje zemlje kada je u pitanju nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.