gototopgototop
utorak, 18. avgust 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu specijalnog predstavnika UN za KiM Farida Zarifa
+ larger fontnormal font- Smaller font
DSC 0015Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a za KiM i šefa misije UNMIK-a Farida Zarifa.

Imajući u vidu da Farid Zarif uskoro završava mandat ministar Dačić izrazio je posebnu zahvalnost na naporima uloženim u implementaciji mandata UNMIK-a i koordinaciji međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji, uprkos konstantnim izazovima.

Šef srpske diplomatije ponovio je značaj angažovanja UNMIK-a u pravcu stvaranja osnovnih pretpostavki za miran suživot etničkih zajednica u Pokrajini i bezbednost i poštovanje osnovnih ljudskih i građanskih prava svih njenih stanovnika.

Izrazio je očekivanje da će UNMIK i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svog mandata u skladu sa rezolucijom Saveza bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 (1999), posebno u oblastima od značaja za opstanak i normalan i dostojanstven život Srba i pripadnika drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.