gototopgototop
utorak, 23. jun 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Održan brifing za predstavnike nevladinog sektora radi što uspešnije primene IPAP-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
brifing IPAP_23._JUNAmbasador Branimir Filipović, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku, 23. juna 2015. godine održao je brifing za predstavnike nevladinog sektora, radi unapređenja postojeće saradnje i predstavljanje dosadašnjih aktivnosti državnih institucija, a u procesu implementacije usvojenog Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP) između Republike Srbije i i NATO.

Na brifingu je učestvovao i brigadni general Slobodan Joksimović načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane, koji je izložio osnovne elemente saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO u kontekstu implementacije IPAP-a.

Bilo je reči o dosadašnjim aktivnostima u ostvarenju saradnje Srbije i NATO kroz Program partnerstvo za mir, a posebno predstojećim aktivnostima u implementaciji šest prioritetnih oblasti saradnje Republike Srbije i NATO kroz IPAP.

Ambasador Filipović je ukazao da je za uspešnu primenu IPAP-a od ključnog značaja koordinacija između resornih ministarstava i institucija, ali i saradnja sa drugim partnerima u zemlji poput civilnog sektora, kao i sa NATO, državama članicama i partnerima.