gototopgototop
četvrtak, 04. jun 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Brazila
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-amb. brazilaPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Federativne Republike Brazila Serža Luisa Kanaesa, koji krajem ovog meseca završava svoj mandat u Republici Srbiji.

Na sastanku je zajednički konstatovano da su bilateralni odnosi veoma dobri i da ih karakteriše visok stepen međusobnog razumevanja, bez otvorenih pitanja, kao i da postoji prostor za inteziviranje ekonomske i vojne saradnje.

Ministar Dačić zahvalio se ambasadoru Brazila na dosadašnjem angažovanju, kao i na principijelnoj podršci njegove zemlje po pitanju Kosova i Metohije i, s tim u vezi, podršci naporima Republike Srbije da pregovorima dođe do obostrano prihvatljivog i trajno održivog rešenja za pitanje južne pokrajine, u interesu stabilnosti čitavog regiona, uz očekivanje da će ona biti nastavljena ubuduće.

Ambasador Kanaes preneo je da očekuje će se sveukupni odnosi Srbije i Brazila u narednom periodu dodatno razvijati, naročito na ekonomskom planu.
Ključne reči: Brazil Ivica Dačić