gototopgototop
subota, 20. septembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić učestvuje na zasedanju GS UN
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic - nedeljnikDelegaciju Republike Srbije koja će učestvovati na generalnoj debati 69. redovnog zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predvodiće predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. U delegaciji Srbije biće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Predsednik Srbije govoriće tokom generalne debate, a planirano je i učešće predsednika Nikolića i ministra Dačića na pratećim događajima Generalne skupštine na kojima će se razmatrati međunarodna pitanja od globalnog interesa, poput klimatskih promena, stanovništva i razvoja, mirovnih operacija i međunarodne borbe protiv terorizma.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće i na nizu sastanaka regionalnih organaizacija, koji se tradicionalno organizuju na marginama zasedanja Generalne skupštine, a susrešće se i sa predstavnicima i članicama OEBS u kontekstu priprema za naše predsedavanje ovom organizacijom.

Učešće delegacije Srbije biće iskorišćeno i za brojne bilateralane razgovore sa članicama UN, usmerene na promociju naših nacionalnih interesa i unapređenje političke i ekonomske saradnje sa tim zemljama.

Ovogodišnja generalna debata 69. zasedanja Generalne skupštine otvorena je 16. septembra i trajaće do 29. septembra. Delegacija Srbije boraviće u Njujorku od 22. do 26. septembra.
Ključne reči: SAD Ivica Dačić UN