gototopgototop
četvrtak, 14. avgust 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak ministra Dačića sa stalnom koordinatorkom UN u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-soljoranoPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Irenom Vojačkovom-Soljorano o daljem nastavku saradnje sa UN nakon Donatorske konferencije u Briselu.

Ministar Dačić istakao je značaj implementacije dogovorenih programa i projekata za oporavak nakon poplava. Takođe, naglasio je da su i drugi segmenti saradnje sa UN ključni za društveni i ekonomski razvoj Srbije, posebno projekti čija realizacija doprinosi postizanju razvojnih ciljeva. Šef srpske diplomatije izrazio je i spremnost Srbije da zajednički sa UN formuliše osnovne principe narednog UN okvira za razvojnu pomoć - UNDAF u cilju rešavanja dugoročnih razvojnih pitanja značajnih za građane.

U razgovoru je istaknut značaj regionalne saradnje u obnovi nakon poplava i izgradnji sistema prevencije, čime će se doprineti uspostavljanju zajedničkog sistema odbrane od prirodnih nepogoda i odgovora u kriznim situacijama.

Vojačkova-Soljorano informisala je ministra Dačića o koracima koje su UN preduzele nakon Donatorske konferencije za sanaciju, obnovu i izgradnju kuća za povratak raseljenih lica u Obrenovcu. Podvukla je spremnost UN da sarađuje sa Vladom Republike Srbije u izradi nove Strategije održivog razvoja i formulisanju novog UN okvira za razvojnu pomoć.
Ključne reči: Ivica Dačić UN