gototopgototop
ponedeljak, 14. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić pozvao zemlje učesnice Donatorske konferencije da pomognu Srbiji i BiH
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - KlarkPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa sa administratorkom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Helen Klark.

Klark je u Srbiju došla dva dana pred Donatorsku konferenciju, koja se 16. jula održava u Briselu, kako bi se lično upoznala sa posledicama poplava.

Ministar Dačić je rekao da je izveštaj o proceni štete od poplava u Srbiji napravljen zajedno sa stručnjacima UNDP, Evropskom unijom i Svetskom bankom.

Šef srpske diplomatije apelovao je na sve zemlje učesnice Donatorske konferencije da pomognu Srbiji i Bosni i Hercegovini i izrazio očekivanje da će biti sakupljeno nekoliko stotina miliona evra za pomoć u oporavku zemlje.

Tom prilikom, napomenuo je da Srbija i UN razgovaraju i o novom radnom okviru za saradnju u narednih pet godina.

Najavljujući svoje učešće na Donatorskoj konferenciji, Klark je poručila da će sutra obići poplavljena područja u Srbiji kako bi se uverila u situaciju na terenu.

Ona je izveštaj Srbije o potrebama radi oporavka od poplava, ocenila kao dobar i istakla da su UN spremne da pomognu Srbiji da se lakše prilagodi klimatskim promenama, kao i da ojača svoje administrativne kapacitete, što će joj biti važno i u pregovorima sa EU.

Ključne reči: Ivica Dačić UN