gototopgototop
subota, 05. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak PPV i MSP Dačića sa Irenom Vojačkovom-Soljorano, stalnim koordinatorom UN u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - Vojačkova-SoljoranoPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa Irenom Vojačkovom-Soljorano, stalnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Srbiji, o pripremama Donatorske konferencije koja će se održati u Briselu, kao i učešću ministra Dačića na Forumu na visokom političkom nivou Ekonomsko-socijalnog saveta UN (EKOSOK), koji će se iduće sedmice održati u Njujorku.

Ministar Dačić zahvalio se na promptnoj i efikasnoj pomoći koju su UN pružile Srbiji nakon nedavnih poplava. Posebno je ukazao na značaj učešća i aktivnog doprinosa UN tokom predstojeće Donatorske konferencije i podvukao aktivnost i doprinos UN Tima na izradi izveštaja o proceni štete, koji se priprema u saradnji sa nadležnim ministarstvima.

Vojačkova-Soljorano najavila je da će UN svojim prisustvom na Donatorskoj konferenciji doprineti njenom univerzalnom karakteru, kao i što uspešnijoj realizaciji konkretnih donacija za najurgentnije potrebe stanovništva u Srbiji.

Obostrano je ocenjeno da Srbija, kao zemlja sa velikim istorijskim iskustvom na globalnom planu, svojim angažmanom u UN, a posebno članstvom u EKOSOK, može značajno da doprinese rešavanju ključnih pitanja savremenog sveta. Ministar Dačić je zaključio da je svestrana saradnja sa UN od suštinskog značaja za Srbiju i njen razvoj.

Ključne reči: Ivica Dačić UN