gototopgototop
četvrtak, 10. oktobar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Mrkić: ,,Diplomatija ispunila postavljene zadatke”
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-skupstinaMinistar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić podneo je pred Odborom Narodne skupštine za spoljne poslove izveštaj o radu Ministarstva spoljnih poslova i tom prilikom istakao da je diplomatija odgovorila na zadatke koje je vlada postavila pred nju.

"Za ovih godinu i nešto dana naša diplomatija je u sklopu opšteg nastupa naše zemlje odgovorila na zadatke postavljene pred nju, prvenstveno od strane vlade, i proizvela neke rezultate koji su prihvaćeni kao dobri i uspešni ne samo od nas već i od svih članova skupštinskog Odbora", rekao je Mrkić.

On je podsetio da su glavni spoljnopolitički prioriteti - približavanje EU, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dobri odnosi u regionu, posebno sa susedima, dobri odnosi sa najmoćnijim zemljama sveta i sa tradicionalnim prijateljima Srbije.

"Možemo da nastavimo putem kojim se krećemo", rekao je šef srpske diplomatije.

Ivan Mrkić je ocenio da je rasprava na sednici bila "otvorena i zanimljiva", da se razgovaralo o svemu što je bilo predmet aktivnosti MSP.

"Dobili smo puno sugestija i korisnih predloga koje ćemo usvojiti", dodao je Mrkić.

Buduća saradnja MSP i parlamenta trebalo bi da bude još tešnja, da se kroz taj proces razvija nastup parlamentarne diplomatije koja ima neslućene mogućnosti i može da završi neke poslove koje tradicionalna diplomatija ne uspeva, zaključio je ministar Ivan Mrkić.

Mrkić: Izveštaj o radu ministarstva