gototopgototop
понедељак, 01. јул 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Поетско вече у просторијама генералног конзулата у Бања Луци
+ larger fontnormal font- Smaller font
banja luka 03Дана 1. јула 2013. године у просторијама генералног конзулата, a у сарадњи са бањалучким удружењем: „Са Овчара и Каблара". оджано је поетско вече са темом завичај, на којем су учешће узели песници из Републике Србије (Миленко Пајић и Атанасије Савић) и Републике Српске (Зоран Костић. Мирко Вуковић. Боро Капетановић, Бранимнр Кршић, Мирко Љубанић. Оливера Станковић, Мирослав Весић и Миленко Гемаљевић).
У присуству више од стотину посетилаца ових десет прозаиста је кроз различите форме и композиције стиха или песме у прози представило своје виђење завичаја и сопствену везу са крајем из којег потиче.

Отварајући догађај гепералии конзул В. Николић је истакао да је између осталог, циљ оваквих али и сличних манифестација које ће генерални конзулат у Бања Луци и убудуће организоваш. што боље упознавање и зближавање Србије и Српске.

У публици био је и знатан број угледних представника јавног и културног живота као нпр. и министар културе и образовања у Влади Републике Српске Горан Мутабџија, а целокупан догађај пратили и представници свих релевантних медијских кућа.
Кључне речи: Босна и Херцеговина