gototopgototop
sreda, 26. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dodela medalja pripadnicima UNFICYP u Sektoru 4
+ larger fontnormal font- Smaller font
KiparU tampon zoni UN na Kipru u gradu Derinja 26. juna 2013. godine je održana ceremonija dodela medalja pripadnicima međunarodnih vojnih snaga ia Kipru u Sektoru 4. Nakon postrojavanja vojnika, intonirane su himne Slovačke, Mađarske, Srbije i Hrvatske, posle čega je komandant Sektora 4 slovački podpukovnik L. Ulični u kraćem obraćanju pozdravio goste.

Pripadnicima UNFTCYP Sektora 4 medalje su uručili šef Misije UN ma Kipru, Liza Butenhajm i ambasadori Slovačke, Mađarske i Srbije u pratnji oficira iz svojih nacionalnih kontigenata. Šef Misije UN na Kipru, Liza Butenhajm, u svom govoru se osvrnula na aktuelnu situaciju povodom kiparskog pitanja, kao i na ocnovne zadatke koje treba da ispune pripadnici UNFICYP angažovani na Kipru.

Po završetku ceremonije održan je prijem, a nakon toga je usledio kulturni program. Najpre je kulturnoumetničko društvo sa Kipra izvelo splet kiparskih narodnih igara. Nacioanalni horovi sastavljeni od pripadika međunarodnih mirovnih snaga na Kipru su izveli po jednu srpsku, slovačku i mađarsku pesmu. Pripadnici VS su izveli pesmu ,,Tamo daleko" i ona je bila vrlo dobro primljena od publike. Ceremonija dodele medalja u Derinji je kraće trajala i protokolarno je bila na nižem nivou od sličnog događaja organizovanog u Nikoziji 4.6.2013. godine.
Ključne reči: Kipar UN