gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Arhiva saopštenja Arhiva saopštenja iz 2009. godine
četvrtak, 16. jul 2009. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
U TEŠKOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI U EGIPTU POGINULO 11 GRAĐANA REPUBLIKE SRBIJE
+ larger fontnormal font- Smaller font

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na putu od Hurgade ka Luksoru poginulo je 11 građana Republike Srbije, a šestoro je povređeno i trenutno se nalaze u Centralnoj bolnici u Hurgadi.

Nastradali građani RS boravili su u Egiptu na godišnjem odmoru, a prema saznanjima Ambasade tamo su otputovali u aranžmanu turističke agencije „Perla turs" iz Novog Sada.
Prema još nepotvrđenim informacijama koje je Ambasada RS u Kairu dobila od egipatskih vlasti, do nesreće je došlo prilikom sudara autobusa u kojem su se nalazili turisti iz Srbije i teretnog kamiona.

Predstavnici Ambasade Republike Srbije u Egiptu otputovali su danas u Hurgadu kako bi našim građanima pružili svu neophodnu pomoć.

Ministarstvo spoljnih poslova RS je, takođe, danas hitno uputilo specijalni konzularni tim koji će u narednim danima izvršiti sve neophodne konzularne radnje kako bi povređeni građani bili adekvatno zbrinuti, kao i da bi se u što kraćem roku omogućio prenos tela poginulih građana Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova RS nastaviće da informiše javnost o svim zvaničnim podacima koje egipatske vlasti budu dostavljale Ambasadi u Kairu.

Ministarstvo spoljnih poslova otvorilo je dežurne telefone za svaku vrstu pomoći i asistencije. Brojevi telefona su:

+381 11 306 82 68 i
+381 11 306 81 97

i biće otvoreni 24 časa svakog radna dana, kao i vikendom.

Ključne reči: saopštenja